webdesign

EEN SCHRIJFCURSUS
Schrijven is een ambacht, waarvan de vaardigheden aan te leren zijn door oefening. Mijn begeleiding helpt je om jezelf helderder, boeiender of poëtischer in tekst te uiten. Daarmee krijg je meer gemak en plezier in het schrijven.
Schrijven doe je meestal alleen, maar het werken in groepsverband heeft meerwaarde:
- Inspirerende opdrachten stimuleren je om iets anders te doen dan je gewend bent.
- Je hebt contact met andere schrijvers en lezers.
- Je leert feedback geven aan anderen maar daarmee ook aan jezelf.
- Je ontvangt suggesties ter verbetering van je tekst.
- Je ontdekt hoeveel mogelijkheden er zijn om een opdracht uit te voeren, omdat iedereen het op een totaal andere manier doet.

CURSUSAANBOD 2022

Columns Schrijven  
Houd je van kort en krachtig, dan is columns (of blogs) schrijven iets voor jou!
Een boeiende column is het liefst een tikkeltje tegendraads en speels, met een verrassende clou. Maar hoe doe je dat? De cursus biedt praktische opdrachten om verschillende invalshoeken te oefenen. Ook krijg je een publiek: mensen om je columns mee uit te wisselen en te bespreken.
In 6 lessen leer je door middel van korte, snelle oefeningen meer over waarneming, opbouw en stijl en verken je de methodes van verschillende columnisten.

Meld je aan via Rozet: https://activiteiten.rozet.nl/3138/columns-schrijven
Voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. De Gelrepas is geldig.
Lestijd dinsdagavond 19.30-21.30 uur.
Startdatum: 27 september 2022.
6 wekelijkse lessen, prijs € 128,00.
Locatie: Rozet Arnhem


AUTOBIOGRAFISCH SCHRIJVEN (vanaf november 2022)

Verhalen over je eigen leven of dat van je familie zijn de moeite waard om op te schrijven. Dat kan op diverse manieren, bijvoorbeeld als verhaal, gedicht, blog, of brief.
We werken in de cursus aan stukjes van het levensverhaal, onder andere geïnspireerd door (jeugd)herinneringen, foto's of teksten van andere schrijvers.
Samen ontdekken we hoe je je ervaringen zo op papier kunt zetten, dat het voor anderen boeiend is om te lezen. Ook kijken we hoe je er structuur in kunt aanbrengen.
De cursus biedt je inspiratie, tips en een publiek om je werk mee uit te wisselen.

Meld je aan via Rozet.
Voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. De Gelrepas is geldig.
Lestijd dinsdagmiddag 13.30-15.30 uur.
Startdatum: 15 november 2022.
6 wekelijkse lessen, prijs € 128,00.
Locatie: Rozet Arnhem

 

De Schrijfcoach

De schrijfcoach biedt individuele begeleiding voor korte of langere tijd.
Ben je vastgelopen in je verhaal; wil je weten of je op de goede weg bent met je gedichten? Heb je hulp nodig bij het maken van een tekst voor je website of blog? Moet jouw publicatie geredigeerd worden? Ik help je verder met goede tips en eventueel gerichte opdrachten.
Alle genres zijn mogelijk.
Hoe werkt het? Je maakt rechtstreeks afspraken over vorm en omvang van het coachtraject: wil je feedback via mail, telefoon of in een live gesprek? Je stuurt daarna enkele pagina’s via de mail en die bespreken we dan op de door jou gekozen manier.
Wat kost het? Per uur dat ik aan jouw teksten werk betaal je 30 euro. De GelrePas is geldig.
Start: op afspraak
Locatie: op afspraak

Workshops

Workshops van één of meer bijeenkomsten, in elk gewenst genre, kan ik aanbieden voor kleine of grote groepen. In de loop der jaren heb ik bijvoorbeeld schrijfworkshops verzorgd voor de provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, KBO Gelderland, RIBW, maar ook op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en op scholen in het basisonderwijs. Ik gaf onder meer workshops aan wetenschappers die toegankelijk over hun onderzoek wilden schrijven en personeelsverenigingen die een creatieve activiteit zochten.